KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA – IGEN!

Vid den extra föreningsstämmans första del, den 29 september, beslutades att bygga ut ga:9 (reningsverket) och ga:11 (Ottelyckan/del av Heden) i enlighet med styrelsens förslag.
Byggnadsarbetena startar inom det närmaste.

Stämman ajournerades till den 13 oktober för beslut om ga:12 (Långås).
Vid den fortsatta stämman den 13:e beslutades att inte bygga ut ga:12 i enlighet med styrelsens förslag.
Styrelsen har sammanträtt extra under den gångna veckan och gör följande övervägande:

• Styrelsen är inte beredd att gå vidare med andra anbud än de som styrelsen själv begär in. Argumenten för detta ställningstagande har redovisats för medlemmarna.
• Ett förnyat anbudsförfarande innebär att nya anbud kan presenteras tidigast i slutet av december, troligen i januari. Dels ska förändrat förfrågningsunderlag tas fram och dels ska anbudsgivarna ges tid att räkna.
• Därmed är vi framme vid en tidpunkt som i stort sammanfaller med den tidpunkt man befinner sig i vid bildande av en nybildad samfällighetsförening för förvaltning av ga:12.
Ett beslut om stadgeändring på kommande stämma, att släppa förvaltningen av ga:12, kan vinna laga kraft en månad senare. Förrättningsmöte kan hållas omedelbart därefter och med en besvärstid på ytterligare fyra veckor kan en ny samfällighetsförening vara bildad i januari.
• Styrelsen är tveksam till, utan att ha studerat det s.k. parallella anbudet, det möjliga i att åstadkomma en utbyggnad av ga:12 för en totalsumma som, enligt uppgift från representanter från Föreningen Instön, understiger styrelsens förslag med nämnda 2 miljoner kronor.
• Fastighetsmedlemmarna inom ga:12 förväntar sig att ledningsnätet kan byggas för ett 2 miljoner kronor lägre belopp och att samtidigt få det taget i drift före säsongen 2006. Styrelsen ställer sig mycket tveksam till att detta är möjligt och bedömer att det därmed finns stor risk för konflikter och intressemotsättningar om styrelsen ska ansvara för en utbyggnad med dessa förväntningar i botten. Därför är det naturligt att man genomför detta i egen regi och tar eget ansvar för detta.
• För att ge medlemmarna inom ga:12 ett kompromissalternativ i Instöns Samfällighetförenings regi och i drift till säsongen 2006, kommer vi att presentera ett modifierat anbud från entreprenören av ga:9/ga:11. Detta förslag ryms inom det genomförda anbudsförfarandet och är modifierat i så motto att det baseras på de förenklingar i utförandet som dels föreslagits från representanter från Långås och dels förslag från entreprenören. Förslaget förutsätter genomförande till säsongen 2006, osagt vilken datum. Vi vill redan här dämpa förväntningarna på att det kommer att bli så mycket billigare som har förespeglats av den utomstående anbudsgruppen.

Utan att förlora för mycket dyrbar tid, kan vi därmed på den kommande stämman välja mellan att antingen i regi av Instöns Samfällighetsförening bygga ut ga:12 till en troligen något lägre kostnad men inte så låg som förväntningarna ligger på, eller att Instöns Samfällighetsförening släpper förvaltningen av ga:12 för att möjliggöra förvaltning i nybildad samfällighetsförening och därmed ge medlemmarna inom Långås möjlighet att ta ansvar och genomföra utbyggnaden på sätt som de finner lämpligast.
Härvid ska de tekniska krav som ska gälla för utbyggnaden klaras ut med Samfällighetsföreningen för anslutning till g:a9.

Styrelsen menar att vi bör undvika en situation som leder till konflikt och intressemotsättningar under utbyggnaden av ledningsnäten.

Samtliga medlemmar i Instöns Samfällighetsförening kallas till

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA
TORSDAGEN DEN 17 NOVEMBER 2005 KLOCKAN 19.00.
PLATS: KVARNKULLEN I KUNGÄLV.

Förslag till dagordning:

1. Stämmans öppnande
2. Val av ordförande för stämman
3. Val av sekreterare för stämman
4. Val av justeringsmän, tillika rösträknare
5. Fråga om stämmans stadgeenliga utlysande
6. Fastställande av föredragningslista
7. Upprättande av närvaroförteckning/röstlängd
8. Presentation av modifierat förslag till utbyggnad av ga:12
9. Information och frågestund inför p.10 och p.11
10. Beslut med anledning av dagens förslag till utbyggnad av ga:12
11. Beslut om ändring av stadgans paragraf 2 till att lyda ”Föreningen förvaltar Kungälv Instön ga:9 och ga:11”.
12. Meddelande om plats där stämmoprotokollet hålls tillgängligt.

Punkterna 10 och 11 i den föreslagna dagordningen behandlas lämpligen samtidigt, eftersom de kan vara konsekvenser av varandra.

Styrelsen vill uppmärksamma medlemmarna på fullmaktsreglerna, som finnas att tillgå på föreningens hemsida www.inston.se.

Styrelsen uppmanar samtliga medlemmar att närvara, i första hand personligen och i andra hand genom ombud, eftersom vi har att avhandla en betydande stadgefråga som alla medlemmar blir berörda av.

Kungälv den 20 oktober 2005.

Styrelsen

Lmna en kommentar

Du mste vara inloggad fr att skriva en kommentar.