ARBETSPLATSEN GA:9 OCH GA:11 I APRIL –06

Lite information från vår entreprenad kan vara på plats så här på vårkanten.
Reningsverket är nu fullt utbyggt, alla tekniska detaljer på plats och verket går som avsett. Avloppsvatten rinner genom det nya – och gamla – verket, uppbyggnaden av bakterier har kommit igång men det tar 4 – 6 veckor innan processen är klar. Det återstår en del finjusteringar av marken, vägarna skall rättas till m.m. i övrigt är det klart.

Ottelyckan och Ottelyckevägen pågår för fullt med byte av elkablar, något som Vattenfall har bestämt skall ske nu när vi ändå skall gräva i vägarna. Dom har köpt grävningen av Vägverket, dock har vi på GA11 inget med detta arbete att göra. Tyvärr har Vattenfall blivit 3 veckor försenade med sitt arbete vilket gör att även våra jobb blir lika mycket försenade. Entreprenadgruppen tycker ändå att detta är acceptabelt ty vi får ju nya elkablar och elskåp dimensionerade för åretruntboende. Elkablar in till husen skall inte bytas ut.

Något in i maj kommer våra vägar att beläggas med IM – en sorts asfaltering – och då blir det några besvärliga dagar. Under 2 – 3 dagar kan vi inte köra fram till våra hus!
Skyltar kommer att sättas upp vid infarten och vi kommer att gå ut på hemsidan med information och om möjligt sända ett mail till de berörda som vi har mailadresser till.

I dagsläget är alla vatten- och avloppsledningar klara, provtryckningar klara och godkända, avloppsrören är spolade, filmade och godkända, pumpstationerna är på plats med pumpar, men ännu saknas automatikskåpen ty vi har ännu ingen ström till dessa. Anläggningen går att använda om man kopplat in vatten och vattenmätare samt kopplat ett WC. Undertecknad har gjort detta och finner att allt fungerar utmärkt.

Våra vägar kommer att förses med IM = indränkt makadam, en yta vi kör på då och då på våra landsvägar. Önskar någon husägare ha en sådan yta lagt på sin tomt, ta snarast kontakt med Kent Jägeblad 0706710196 eller Bo-Göran 0708164664. Det är omöjligt att komma när läggningen pågår.

Nu återstår återfyllnad av kabelgravar, justeringar av vägar och de tomter som fått nya servicer, beläggning av vägar samt slutbesiktning. Sätts inga käppar i hjulen så kommer allt att vara helt klart i slutet på maj då även slutbesiktning kommer att ske.

Vi önskar er då välkomna ut till ett ”nytt” och fint sommarområde.

Entreprenadgruppen
P-G Uddeborg
Agneta Dahlström
Erik Krona
Bo-Göran Emanuelsson

2 kommentarer to “ARBETSPLATSEN GA:9 OCH GA:11 I APRIL –06”

  1. moncler official online store sger:

    moncler official online store

    People typically judge someone by the kind of clothes they’ve got on. Are you aware how persons judge your personality due to the style of garments you are wearing? Too many, but this the place the world looks. You might like to have good judgments ma…

  2. Bureau d'ingénieurs conseils de droit marocain qui opère dans les domaines de l?eau et de l?environnement et des infrastructures y afférentes. La société a été fondée en 2005 par une équipe pluridisciplinaire ayant développé une grande expérience dans le sger:

    Hydroleader, bureau d’études marocain installé à Marrakech et Rabat spécialisé en hydraulique

    This is my expert

Lmna en kommentar

Du mste vara inloggad fr att skriva en kommentar.