Rördragning till ditt hus

Här kan du läsa om möjligheten att entreprenören Vägverket Produktion gör rördragningen till ditt hus. Kontakta någon av de nämnda personerna så hjälper de till med beställningsblanketten och kontakten med entreprenören!

Till fastighetsägarna i ga:11
2005-11-15

Arbetena med det sekundära va-nätet till och inom Otterlyckeområdet har nu kommit igång och vårt område har ändrat karaktär från att vara ett fint sommarstugeområde till att bli en något lerig arbetsplats och kommer så att förbli ett par månader framöver. Entreprenaden, som utföres av Vägverket Produktion, omfattar, som tidigare nämnts, framdragning av vatten- och avloppsledningar till fastigheternas tomtgräns.

Ledningsdragning från tomtgräns till och inom huskroppen åligger det varje fastighetsägare att själv ombesörja. Vi vill påpeka att när en fastighetsägare anlitar en entreprenör för dessa arbeten så ikläder han/hon sig också beställarerollen och kan ställas till ansvar för skador som kan uppkomma för tredje man på grund av arbetena. Särskilt uppmärksam härpå bör man vara om sprängningsarbeten kan bli aktuella.

Samfällighetsföreningen har för de arbeten som beställts av Vägverket Produktion låtit utföra besiktningar av närliggande fastigheter och tecknat en byggherreförsäkring. Denna täcker dock inte arbeten som fastighetsägaren själv beställer av samma eller annan entreprenör. Om fastighetsägaren däremot beställer framdragning av rörledningar från tomtgräns till huskroppen av Samfällighetsföreningen så kommer dessa arbeten att ingå i den aktuella entreprenaden och omfattas av tecknad ansvarsförsäkring. Om en skada skulle uppkomma vid arbeten inom tomten förbehåller sig dock föreningen rätten att kräva ersättning av aktuell fastighetsägare för självrisken som uppgår till ett basbelopp.

De fastighetsägare som så önskar kan därför hos och genom Samfällighetsföreningen beställa framdragning av vatten- och avloppsledning från tomtgräns till huskropp och till nedanstående kostnader som inkluderar moms. Kontakt bör tas med någon av nedanstående personer för att bestämma ledningssträckning och arbetenas omfattning.
Bo-Göran Emanuelsson, Föreningen Ottelyckan, tel. 0708-164664.
Agneta Dahlström, Föreningen Ottelyckan, tel. 0709-967360.
Erik Krona, Föreningen Heden, tel. 0705-885682.
Kent Jägeblad, Vägverket Produktion, tel. 0706-710196.

Kostnaden för schaktning och framdragning av va-ledningar till 1 m från husliv på frostfritt djup i mark fritt
från ledningar uppgår
för rörgrav i jord inklusive va-ledningar till .….….….….1 625 kr/m
vid berg i rörgrav tillkommer………..……….…….……..….1 250 kr/m
Arbeten från 1 m från husliv och genomgång av husgrund utföres på löpande räkning för.
anläggningsarbetare …………………………………………………435 kr/tim
minigrävare……………………………………………………………. 625 kr/tim.
Annat utförande än sprängning och/eller förläggning på frostfritt djup är möjlig men får diskuteras från fall till
fall.

Arbeten som fastighetsägare beställer genom Samfällighetsföreningen kommer att utföras av Vägverket Produktion under entreprenadtiden som löper fram till 30 april, 2006. Beställningen skall noteras på Vägverket Produktions beställningsblanketter och undertecknas av fastighetsägare, föreningsombud och entreprenör. Om fastighetsägare vill anlita annan entreprenör för ledningsdragning så är arbetsområdet inte tillgängligt för denne förrän efter entreprenadtidens utgång.

Instöns Samfällighetsförening

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.