Rapport från reningsverket

Nu är det snart 8 månader sedan vi tog över reningsverket på Barlind så det kan vara på tiden att ni får veta hur Sveriges vackraste reningsverk fungerar.

Vid övertagandet rengjordes hela anläggningen och ett nytt material för bakterierna att växa på lades ner i bassängerna. Övriga fel och brister som konstaterades vid övertagandebesiktningen rättades också till. Detta utfördes och bekostades av Mentega helt enligt köpet.
Att sedan få igång reningsprocessen tog ganska lång tid men i maj fungerade verket som det skulle och nu vidtog en tid för att trimma in de reningsvärden vattnet skall ha när det lämnar verket och pumpas ut i Instö ränna.
Vid de senaste proven ligger värdena klart under det som Miljökontoret kräver, förutom en något för hög halt av fosfor total.

Under hösten har vi målat verket invändigt i vitt samt behandlat golvet med marmofloor, fönster och dörr har fått ny färg – det ser verkligen prydligt ut.

Reningsverket inuti

I oktober gjorde jag en avstämning med Christer på Mentega att alla punkter i protokollet var avklarade och att allt var OK. För att visa sin goda vilja sände Christer ut en man som klippte gräs och slyr runt verket samt utmed vägen, det blev verkligen fint. Heder åt detta!

Om några månader skall vi börja med utbyggnaden av verket men det får bli en egen rapport lite senare.

Bo-Göran

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.