Information om anslutning till vår va-anläggning

Information om anslutning till vår va-anläggning.

Snart är det möjligt att ansluta oss till vår nya vatten- och avloppsanläggning, något att se fram emot. För att anläggningen skall fungera klanderfritt finns det regler för hur vi skall sköta våra fastigheter så att det inte skall uppstå fel i reningsverket och ledningar samt följa Kungälvs kommun regler för vatten, det är ju ett kommunalt vatten vi får.

När det blir aktuellt med anslutning av din fastighet skall du ta kontakt med Bo-Göran för att köpa en vattenmätare med tillbehör samt få ”Regler för anslutning” och ”Kontrollplan”.
Tillsammans med den montör som gör arbete i ditt hus läser ni igenom dessa papper och följer de regler som står där. Kontrollplanen är samtidigt en liten checklista för dig själv, väl ifylld och undertecknad vill föreningen ha ett ex. i retur. Är något oklart, ta kontakt med undertecknad så löser vi det gemensamt.

När gör man vad?
GA:11 Otterlyckan, Otterlyckevägen.
Det va-nät som föreningen bygger ligger i stort sett utefter vägarna och det kommer att bli en anslutning av vatten och avlopp vid varje tomtgräns. Schakt och rör på egen tomt samt inne i huset får man utföra i egen regi. När ledningarna i gatan är lagda förbi ditt hus är det dags att börja med arbeten på egen tomt – d.v.s dra rör från tomtgränsen in i huset.
Tiden för när detta är lämpligt för just mitt hus är ännu inte helt klart- det kommer en tidplan så småningom – men tanken är att starta nere vid Ottelyckans ” ändstation” till brevlådorna, därefter gå nerifrån hus 29 upp till brevlådorna, och sedan fortsätta ut Otterlyckevägen.
Vår entreprenör har lovat att komma med en a´-prislista för arbeten på tomtmark, avsikten är att dom lämnar ett pris för komplett arbete från tomtgräns till in innanför grundmur. Givetvis är det helt fritt att välja vilken entreprenör man vill för det egna arbetet. För arbete inne i huset skall man ha en rörmontör som monterar ett vanligt vatten-wc, drar nya rör för wc och kopplar in de gamla rören på nya anläggningen. Vatten skall anslutas och vattenmätare skall sättas in.
Ovanstående arbeten kan troligen börja efter nyår, OBS att dessa arbeten måste ni beställa själva.

GA12 Långås.
Ovanstående regler gäller för hela Instön Samfällighetsförening. Vi ber att få återkomma om Långås senare.

Att hjälpas åt.
Instöns VA-anläggning är vår gemensamma egendom varför vi skall hjälpas åt att hålla den i god kondition, bara spola sådant i avloppet som är tillåtet m.m.
När ni är ute i området och ser något som är fel eller att det blixtrar en röd lampa på reningsverket, ring och meddela.
Bo-Göran Emanuelsson Otterlyckan 0303-615 35, 0708-164664
Rolf Zackrisson Barlind 0303-61252, 0706-341276
Om ingen av oss är anträffbar och det verkar vara mycket allvarligt har vi en firma som kan rycka ut, men kostar pengar!, han har egen nyckel: Tommy Nielsen 0708-691091.

Vid tangenten
Bo-Göran

Kontakta Bo-Göran här.

Hämta “Regler för anslutning.doc” här.

Hämta “Kontrollplan.doc” här.

Lmna en kommentar

Du mste vara inloggad fr att skriva en kommentar.